• info@helsinginmuslimit.fi

Miten tulla muslimiksi?

Miten tulla muslimiksi?

Tältä sivulta löydät oleellista tietoa islamista ja siitä miten tulla muslimiksi. Haluatko tietää miten ja missä voit tehdä virallisen uskontunnustuksen? Harkitsetko islamin hyväksymistä, mutta olet epävarma etkä tiedä tarkalleen miten se tapahtuu? Seuraava teksti valaisee tietäsi, ja osoittaa sinulle kuinka helppoa ja yksinkertaista on tulla muslimiksi.

Islam

Islam tarkoittaa alistumista Allahin (Jumalan) tahdon alaisuuteen. Usko yhteen Jumalaan ja Luojaan on islaminuskon perusta. Islam on sama sanoma, joka on annettu kaikille profeetoille, kuten Aatamille, Nooalle, Moosekselle, Aabrahamille, Jeesukselle ja Muhammadille (olkoon rauha ja siunaukset heidän yllään), joka on viimeinen lähettiläs profeettojen ketjussa. Heistä jokainen toi saman sanoman Jumalalta: ”Palvokaa vain Jumalaa ja lakatkaa palvomasta mitään muuta Hänen rinnallaan kuten patsaita, luonnonilmiöitä, enkeleitä, ihmisiä, ideologioita tms.” Vain Allah on palvonnan arvoinen, sillä Hän loi maailmankaikkeuden, kuulee rukoukset ja palkitsee uskovaiset mahtavalla paratiisilla.

Miten voin tulla muslimiksi?

Jos uskot, että on vain yksi Jumala, jota tulee palvoa, ja että millään tai kenelläkään ei ole oikeutta tulla palvotuksi paitsi Hänellä, ja uskot, että Muhammad (olkoon rauha ja siunaukset hänen yllään) oli profeetta, joka toi saman sanoman kuin kaikki muutkin profeetat ennen häntä, olet uskoltasi muslimi.

Älä epäröi

Jos ihminen kuulee islamin sanoman ja kuolee kieltäen sen, tulee hänen viimeiseksi määränpääkseen helvetintuli. Mutta hän, joka uskoo Jumalaan, ja hyväksyy viimeisen profeetan sanoman sekä lausuu uskontunnustuksen, tulee saamaan kaikki aikaisemmat syntinsä anteeksi, ja paratiisin puutarhat tulevat olemaan hänen leposijansa. Jos uskot, niin toimi sen mukaisesti. Älä murehdi mitä muut ihmiset ajattelevat, sillä tässä on kyse sinun ikuisesta elämästäsi.

Lue myös artikkeli uskontunnustuksesta, islamin ensimmäisestä pilarista.

Tulet muslimiksi yksinkertaisesti todistamalla seuraavan uskontunnustuksen
sydämessäsi, ja lausumalla sen ääneen:

”Ashadu an laa ilaaha illa Allah, wa ashadu anna Muhammadan rasuul Allah.”

”Todistan, että ei ole ketään palvomisen arvoista todellista jumalaa kuin Allah, ja todistan,että Muhammad on Allahin lähettiläs.”
Jos haluat virallisesti tulla muslimiksi kahden todistajan läsnäollessa tai jos sinulla on aiheeseen liittyviä muita kysymyksiä, ota yhteyttä meihin: info@helsinginmuslimit.fi, niin järjestämme asian in sha Allah. Todistajien läsnäolo ei ole välttämätöntä tullaksesi muslimiksi, sillä Allah tuntee kaikkien ihmisten sydämet ja tulee antamaan kullekin oikeudenmukaisen palkkion.

Voit myös täyttää jäsenhakemuksesi täällä.