• info@helsinginmuslimit.fi

Ei-muslimit

Miksi me olemme olemassa?

Olemmeko vain sattumalta tulleet maan päälle?

Miten maapallo, universumi, avaruus, tähdet, kuu ja aurinko ovat saaneet alkunsa?

Mistä kaikki tämä on voinut saada alkuvoimansa?

Voiko mikään syntyä tyhjästä?

Onko tieteellisesti mahdollista, että mikään voi syntyä tyhjästä?

Jos tämä pitää paikkansa, niin oletetaan, että löydät upouuden Nokian kännykän maasta.

Onko mahdollista, että se on tullut siihen itsestään sattumalta?

On päivän selvää, että sen on joku tehnyt ja suunnitellut. Eikö niin?

Joten voitko vielä uskoa, että kaikki mitä löydät maailmankaikkeudesta olisi voinut syntyä itsestään?

Ajatellaanpa asiaa tarkemmin. Onko mahdollista, että maapallo joka kiertää aurinkoa, on sattumalta juuri niin lähellä ja tarpeeksi kaukana auringosta, että se ei pala auringon kuumuudessa ja toisaalta jäädy ollessaan liian kaukana auringosta?

Maapallo kulkee auringon ympärillä nopeudella 30 km/s :ssa, maan asukas ei silti pysty havaitsemaan tätä liikettä.

Kaikki on täydellisesti suunniteltua ja täydellisessä tasapainossa.

Voisiko tälläistä tasapainoa syntyä itsestään ilman, että joku tai jokin mahtava ja viisas olisi sen suunnitellut ja luonut?

Jumala (Allah) sanoo Koraanissa:

”Eikä auringon ole sallittu kulkea kuuta nopeammin, yhtä vähän kuin yön on sallittu niellä päivää;
ei, vaan kaikki ne kulkevat omaa rataansa.” (36:40)

Tieteelliset todisteet Koraanissa

”Ja juuri Hän on luonut yön ja päivän sekä auringon ja kuun, niin että kaikki kulkevat määrättyä rataansa.” (22:33)

Ennen Big Bangiä ei ollut sellaista kuin aine, oli vain tila missä ei ollut mitään, ei ollut ainetta eikä energiaa, edes aikaa ei ollut olemassa, joka voidaan selittää vain metafyysisesti; aine, energia, ja aika kaikki luotiin yhdessä hetkessä.

Tämä tosiasia joka on vasta äskettäin löydetty modernin fysiikan avulla, oli ilmoitettu meille Koraanissa yli 1400 vuotta sitten.

Universumin syntyminen

Universumin alkuperä on kuvattu Koraanissa seuraavassa jakeessa:
”Hän on taivaiden ja maan alkuunpanija.” (6:101)

Tämä asia Koraanissa on täysin yhtenevä tämänpäivän tieteen kanssa.
Johtopäätös johon astrofyysikot ovat tulleet tänäpäivänä on, että koko universumi, materia ja aika, syntyivät suuren räjähdyksen seurauksena ajattomuudessa. Tämä tapahtuma tunnetaan nimellä ”Big bang” joka todistaa, että universumi on luotu tyhjästä, yhdessä pisteessä, räjähdyksen seurauksena.

Jumala (Allah) on sanonut Koraanissa:

”Eikö Hän, joka loi taivaat ja maan, kykene niiden kaltaisia luomaan? Totisesti! Hänhän on kaiken Luoja, taituri.

Kun Hän jotakin aikoo, riittää, että Hän käskee: Tapahtukoot! niin se tapahtuu.”
(36:81-82)

Edellä oleva jae osoittaa, että maailmankaikkeudella oli alku, ja että Jumala oli sen Luoja. Kaikki mitä Jumalan tarvitsee tehdä luodakseen on sanoa ”olle”, ja se on.

Voisiko tämä olla selitys sille, mikä laukaisi räjähdyksen ja toi alun maailmankaikkeudelle?

Moderni kosmologian tieteen havainnot osoittavat selvästi, että jossain vaiheessa koko maailmankaikkeus oli vain savupilvi.

(The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe, Weinberg, pp. 94-105.)

Tämä on yksi kiistattomista periaatteista modernissa kosmologiassa. Tutkijat ovat nyt selvittäneet että uudet tähdet muodostuvat ”savun” jäänteistä.

Valaisevat tähdet jotka näemme yöllä olivat, aivan kuten koko maailmankaikkeus, ”savuista” materiaalia.

Jumala on sanonut Koraanissa:

”Sitten oli taivaan vuoro, kun se oli pelkkää savua.” (41:11)

Koska maa ja taivaat (aurinko, kuu, tähdet, planeetat, galaksit jne.) ovat muodostuneet tästä samasta ”savusta,” voimme päätellä, että maa ja taivas olivat yksi kytketty kokonaisuus. Sitten tästä homogeenisesta ”savusta”, ne muodostuivat ja tulivat erilleen toisistaan.

Jumala on sanonut Koraanissa:

”Eivätkö uskottomat huomaa, että taivaat ja maa olivat yhteenliittynyt kokonaisuus, kunnes Me erotimme ne toisistansa?” (21:30)

Dr. Alfred Kroner on yksi maailman tunnetuimpia geologeja. Hän on professori geologiassa ja puheenjohtaja geologian laitoksessa Johannes Gutenbergin yliopistossa Geotieteiden Instituutissa, Mainzissa Saksassa. Hän sanoi: ”Ajatellessa mistä Muhammad tuli. . . Minusta on lähes mahdotonta, että hän olisi tiennyt asioista, kuten maailmankaikkeuden synty, koska tiedemiehet ovat vain muutaman viime vuoden aikana saaneet selville erittäin monimutkainen ja kehittyneillä teknologisilla menetelmillä, että näin on.”

http://www.islamreligion.com/video/kroner-1.ram.

Ja hän sanoi: ”Joku joka ei tienny mitään ydinfysiikasta tuhatneljäsataa vuotta sitten ei voinut mielestäni kyetä selvittämään hänen omalla järjellään, esimerkiksi että maa ja taivas olivat samaa alkuperää.”
http://www.islamreligion.com/video/kroner-2.ram.

Universumin laajeneminen

Koraanissa joka on ilmoitettu 14 vuosisataa sitten, aikaan jolloin astronomia tiede oli vielä alkeellista, universumin laajeneminen oli kuvailtu seuraavasti:

”Ja taivaan olemme Me voimallamme rakentanut ja totisesti Me tasaisesti laajennamme sitä.” (51:47)

Sanaa ”taivas” yllä olevassa jakeessa, on käytetty Koraanin useissa kohdissa tarkoittaen avaruutta ja universumia. Niin kuin tässä jakeessa sanaa on käytetty tarkoittaen universumia ja että se
laajenee.

Tämä on lopputulos mihin tiede on tänäpäivänä päätynyt. (S. Waqar Ahmed Husaini, the Quran for Astronomy and Earth Exploration from Space, Goodword Press, 3 edition, New Delhi, 1999 pp. 103-108.)

2000- luvu alkuun asti , ainoa vallitseva näkemys tieteen maailmassa oli se että universumilla on pysyvä olotila ja että se on ollut olemassa ikuisuuden. Tutkimukset, havainnot, ja laskelmat jotka moderni
teknologia on mahdollistanut on tuonut julki, että universumilla todellisuudessa onkin alku, ja että se jatkuvasti laajenee.

2000- luvun alussa, Venäläinen fyysikko Alexander Friedmann ja Belgialainen cosmologi Georges Lemaitre teoriassa laskivat että universumi on jatkuvassa liikkeessä ja että se jatkuvasti laajenee.

Tämä fakta todistettiin myös vuoden 1929 havaintojen avulla. Tutkimalla taivasta teleskoopilla, Edwin Hubble, Amerikkalainen astrologi, huomasi, että tähdet ja galaksit jatkuvasti loittonivat toisistaan. Universumi missä kaikki jatkuvasti loittonevat toisistaan merkitsi jatkuvasti laajenevaa universumia. Tämä tosiasia kerrottiin Koraanissa jo kun tämä tieteellinen fakta oli kaikille tuntematon asia. Tämä on näin koska Koraani on Jumalan, Luojan, ja koko universumin Valtiaan sanaa.

Suojattu taivas

Koraanissa, Jumala kehoittaa meitä kiinnittämään huomiota yhteen erittäin tärkeääseen taivaan ominaisuuden:

” Ja Me teimme taivaasta suojaavan katon mutta kuitenkin he kääntyvät pois Meidän merkeistämme.” (21:32)

Tämä taivaan ominaisuus on todistettu tieteellisten tutkimusten avulla 2000 luvulla.

Maata ympäröivällä ilmakehällä on elintärkeä tehtävä elämän säilymiseen maapallolla. Se suojelee maata sitä lähestyviltä isoilta ja pieniltä meteoriiteilta jotta ne eivät törmäisi maahan ja vahingoittaisi eläviä olentoja maassa.

Tämän lisäksi ilmakehä suodattaa avaruudesta tulevia valonsäteitä jotka ovat vahingollisia eläville olennoille maassa. Silmiinpistävin ilmakehän piirre on se että se läpäisee vain hyödylliset valon säteet;
näkyvän valon, ultraviolettivalon ja radio aallot lävitseen. Kaikki nämä säteet ovat elintärkeitä elämälle. Ultraviolettisäteilyä lähellä olevat säteet joita ilmakehä päästää vain osittain lävitse, ovat todella tärkeitä kasvien yhteyttämiselle ja kaikkien elävien olentojen selviytymisen kannalta. Suurinosa voimakkaista auringosta lähtevistä ultraviolettisäteistä suodattuu ilmakehän otsonikerroksessa ja vain rajoitetut ja tärkeimmät ultraviolettisäde spektrit tulevat maahan asti.

Ilmakehän suojaava ominaisuus ei lopu vielä tähän. Ilmakehä myös suojaa maata avaruuden jäätävältä kylmyydeltä joka on noin miinus 270 astetta.

Ilmakehä ei ole ainut mikä suojelee maata vahingollisilta asioilta. Ilmakehän lisäksi on olemassa ”Van Allenin vyöhykkeet” jotka ovat maan ympärillä olevia toruksen muotoisia vyöhykkeitä, joissa on maan
magneettikentän vangitsemia suurienergisiä sähköisiä hiukkasia, elektroneja ja protoneja, eli plasmaa joka toimii kuin kilpenä haitallista säteilyä vastaan mikä uhkaa planeettaamme. Tälläistä säteilyä jota aurinko ja tähdet jatkuvasti synnyttävät on tappavaa eläville olennoille. Jos tätä Van Allenin vyöhykettä ei olisi niin
massiiviset energia purkaukset joita kutsutaan auringon purkauksiksi joita usein tapahtuu auringossa tuhoisivat kaiken elämän maapallolla.

Viimevuosina tutkimuksissa ja laskelmissa on havaittu , että energiamäärä joka vapautuu vain yhdestä tälläisistä purkauksesta voitaisiin verrata 100 biljoonaan atomipommiin jollainen pudotettiin Hiroshimaan. On havaittu, että viisikymmentä kahdeksan tuntia purkauksen jälkeen kompassien mangneettiset neulat osoittivat epätavallista liikehdintää ja 250 kilometrin korkeudessa maan ilmakehän yläpuolella lämpötila äkillisesti nousi 2500 asteeseen.

Lyhesti sanottuna voidaan sanoa, että korkealla maan yläpuolella toimii täydellinen systeemi. Se ympäröi meidän maapallomme ja suojaa sitä ulkopuolisilta vaaroilta. Vuosisatoja sitten, Jumala ilmoitti meille Koraanissa maapallon ilmakehän toimivan kuin suojaavana kattona.

YKSI, TODELLINEN JUMALA KORAANISSA

”Sano: Hän on Allâh, Yksi; Allâh, Ikuinen, Rajaton; Hän ei ole ketään

siittänyt eikä kestään syntynyt; eikä ole mitään Hänen kaltaistaan.” (114: 1-6)

”Ei ole muuta jumalaa kuin Minä; joten palvokaa Minua.” (21: 25)

”Ne, jotka sanovat: Allâh (Jumala) on yksi kolmesta, ovat epäuskoneet, sillä ei ole muuta kuin Yksi Jumala. Ja jos he eivät lopeta tämän sanomista, niin totisesti heidän joukossaan olevia epäuskovia tulee

kohtaamaan tuskallinen rangaistus.” (5: 73)

”Onko toinen jumala Allâhin (Jumalan) rinnalla? Ei, suurin osa heistä ei tiedä.” (26: 61)

”Onko toista jumalaa Allâhin rinnalla? Allâh on Ylhäinen ja niiden yläpuolella, mitä he asettavat Hänen rinnalleen.” (27: 63)

Kaikki Jumalan lähettämät profeetat mukaan lukien Aatami, Nooa, Aabraham, Mooses, Jeesus ja Muhammad lähetettiin kaikki yhden Jumalan, Herramme, Luojan taholta, julistaakseen samaa sanomaa: Todellinen Jumala on ainoastaan YKSI. Palvokaa Häntä YKSIN ja pitäkää Hänen käskynsä. Ja koska nämä profeetat ja lähettiläät saarnasivat samaa viestiä, niin heidän uskontonsa on ilmeisen selvästi yksi ja sama!

Eli mikä siis on näiden profeettojen ja lähettiläiden uskonto? Alistuminen Jumalan tahtoon oli näiden profeettojen viestin ydinolemus. Tämä sana ’ALISTUMINEN’ on arabian kielelle käännettynä ’ISLAM’.

Islam ei ole uusi uskonto vaan Allah (Jumala) lähetti lähettiläitä jo aikaisemmin ihmisille.

Allah sanoo Koraanissa:

”Totisesti, me olemme lähettänyt lähettiläitä jo ennen sinua.” (13:38)

Aikaisemmat kirjoitukset lähetettiin vain tietyille kansoille, mutta Koraani lähetettiin kaikille maailmojen kansoille.

Allah sanoo Koraanissa:

”Tämä on sanoma koko ihmissuvulle.” (14:52)

Viimeinen Jumalan ilmoittama uskonto koko ihmiskunnalle on Islam ja siksi Jumala lähetti viimeisen ilmoituksensa Koraanin viimeiselle profeetalle Muhammedille. Olkoon rauha ja siunaukset hänen yllään.

Jumala antoi kaikille profeetoilleen eri aikoina erillaisia kykyjä ja ihmeitä jotka olivat sinä aikana suuria, joita he tekivät Jumalan sallimuksesta todistaakseen ihmisille totuuden Jumalasta. Mooses pystyi
taikomaan sauvastaan käärmeen, kun taikuus oli yleistä. Jeesus paransi sairaita ja herätti kuolleista, kun parantaiminen oli arvostettua. Muhammedille Allah antoi Koraanin joka haastoi sen aikaiset arabit sen
jalopuheisuudessa ja ettei yksikään pystynyt tuottamaan saman kaltaista puhetta kuin Koraani, kun runous ja jalopuheisuus oli arvostettua ja kunnioitettua arabien keskuudessa. Koska Muhammed on viimeinen Jumalan lähettämä profeetta koko ihmiskunnalle tulee hänelle annettu Koraanin olla ihme vielä tänäkin päivänä, joka on myös todettu Koraanin tuomien tieteellisten faktojen kautta jotka on voitu selvittää vasta nykyaikana modernin tekniikan avula.

JUMALA ON

Mitä islam opettaa elämän tarkoituksesta?

Johdanto

Elämme maailmassa, jossa asiat ja asioiden tärkeysjärjestys ovat kääntyneet päälaelleen. Tärkeät asiat ovat muuttuneet merkityksettömiksi, ja merkityksettömät tärkeiksi. Nykyään on vaikeaa löytää ihmisiä, jotka malttavat edes hetkeksi pysähtyä ajattelemaan olennaista; etsimään elämän todellista tarkoitusta. Kun ihmisiltä kysytään mikä on elämän tarkoitus – näin suuri ja tärkeä kysymys – ei suurin osa heistä kerro etsineensä ja pohtineensa sitä. He saattavat kertoa jotain viisaalta kuulostavaa, jota joku toinen on sanonut tai mikä on yleinen mielipide asiasta. Monet vastaavat, että elämän tarkoitus on elää hyvä elämä; olla onnellinen vahingoittamatta muita. Silti harva osaa kertoa, kuinka tällaisen hyvän elämän voi käytännössä elää.

Monet muut asiat ovat kaikille ihmisille itsestäänselvyyksiä. Kun kysytään miksi syömme, vastaamme, että syömme koska tarvitsemme ravintoa elääksemme. Jos kysytään miksi nukumme, vastaamme, että kehomme ja mielemme tarvitsevat lepoa voidakseen suoriutua tehtävistään. Tätä listaa voidaan jatkaa sadoin kysymyksin, ja vastaukset olisivat samanlaisia kaikilla kielillä. Nämä kaikki ovat ihmisille yhteisiä tarpeita. Tekevätkö nämä asiat sitten ihmisestä onnellisen? Onko meidän tarkoitus yksinkertaisesti syödä, nukkua, pukeutua, käydä työssä, kuluttaa materiaa ja yrittää nauttia hetkellisestä olostamme tässä maailmassa? Onko olemassaolomme tarkoitus vain saada maalliset tarpeemme tyydytettyä mahdollisimman hyvin? Ja miksi sitten on niin, että samalla kun materiaalinen hyvinvointimme kasvaa, voivat ihmiset henkisesti yhä vain huonommin? Onko olemassa jokin ihmisille yhteinen tarve, joka on jäänyt täysin huomiotta?

Elämän tarkoitus

Miksi synnymme? Mikä on syy ja viisaus ihmisten ja koko tämän mahtavan maailmankaikkeuden luomisen takana? Jumala (Allah) kertoo Koraanissa:

”Enkä ole luonut dzinnejä (henkiolentoja) ja ihmisiä, paitsi palvomaan (ainoastaan) Minua.”

(Koraani 51: 56, käännös merkityksestä)

Kaikkeudella on Luoja

Monet ihmiset väittävät, ettei ole mitään todisteita siitä, että maailmankaikkeus olisi syntynyt jonkin jumalallisen tarkoituksen vuoksi ja ettei ole todisteita Jumalasta. He pitävät todennäköisenä, että maailma syntyi itsestään, onnekkaana sattumana, ja ettei sen olemassaolon mahdollistavia monimuotoisia prosesseja ole suunnitellut kukaan.

Meidän täytyy kysyä itseltämme seuraava kysymys: Kun näemme auton tai lentokoneen tai suuren laivan ja ajattelemme sen alkuperää, emmekö automaattisesti silloin ajattele henkilöä, joka sen keksi tai rakensi? Kun näemme voimalaitoksen tai raketin tai avaruusaseman, emmekö ylläty sen suunnittelusta ja toteutuksesta? Kun kuulemme uudesta lääketieteellisestä saavutuksesta, emmekö ihmettele sen toteuttajan älykkyyttä ja taitavuutta? Ja silti nämä kaikki ovat vasta ihmisten keksintöjä, joihin on päästy tutkimalla olemassaolevan luomakunnan lainalaisuuksia.

Entä sitten tämä universumi, jossa elämme. Maapallo on vain yksi planeetta aurinkokunnassamme. Aurinkokuntamme on taas yksi osa linnunrataa, ja  linnunrata on vain yksi tähdistö galaksissa, ja galakseja on miljoonittain. Ne kaikki ovat järjestyksessä ja kulkevat omilla kiertoradoillaan. Kuka tämän kaiken on järjestänyt? Ihminenkö? Ei tietenkään.

Ajatelkaamme eläimiä, lintuja, hyönteisiä, kasveja, kaloja, meriä, bakteereja ja kemiallisia elementtejä, joita ei voida nähdä eikä löytää edes hienoimmilla laitteilla. Kaikilla näillä on laki jota ne seuraavat, toteuttaen omaa tehtäväänsä suuremmassa kokonaisuudessa. Onko kaikki tämä yhteys, harmonia, vaihtelu, suunnitelmallisuus ja tasapaino vain sattumaa? Toimivatko nämä asiat täydellisesti ja uudistavatko ne itseään yhä uudestaan ja uudestaan vahingossa? Eivät tietenkään.

”Totisesti taivaiden ja maan luomisessa, yön ja päivän vaihtelussa, laivoissa, jotka purjehtivat halki meren kuljettaen sitä mikä ihmisiä hyödyttää, ja sateessa, jonka Jumala lähettää alas taivaalta ja elvyttää sillä maan sen oltua kuollut, ja erilaisissa liikkuvissa olennoissa, jotka Hän on levittänyt sinne, ja tuulen suunnanmuutoksissa, ja pilvissä, joita kannatellaan taivaan ja maan välissä, on totisesti merkkejä ymmärtäville ihmisille.”

(Koraani 2:164, käännös merkityksestä)

Jumala on kertonut lähettämissään ilmoituksissa taivaiden ja maan rakenteista, yön ja päivän tarkoituksesta, elävien olentojen luomisesta, ja kertonut, ettei Hän luonut tätä kaikkea turhaan. Hän on myös kehottanut ihmisiä ajattelemaan Hänen merkkejään, joita on kaikkialla luomakunnassa.

”Siunattu on Hän, jonka kädessä on valtius, ja jolla on voima yli kaiken olevaisen. Hän, joka loi kuoleman ja elämän koetellakseen, kuka teistä osoittautuu parhaaksi teoissa, ja Hän on Mahtava, Anteeksiantava. Hän, joka on luonut seitsemän taivasta toinen toisensa yläpuolelle. Et voi havaita Laupiaan luomistyössä mitään virhettä. Anna katseesi vaeltaa; voitko huomata mitään vajavaisuutta?”

(Koraani 67:2-3, käännös merkityksestä)

Meidän ei tarvitse katsoa kauas huomataksemme selviä merkkejä Luoja olemassaolosta. Riittää, kun vain ajattelemme omaa kehoamme – kuinka ihmeellinen onkaan sen toimintajärjestelmä! Kuinka aivot toimivat, ajattelevat, analysoivat, lajittelevat, varastoivat ja luovat tietoa miljoonasosa sekunneissa joka hetki. Entä sydän, joka jatkuvasti pumppaa verta ja säätelee ihmisen elintoimintoja, vaikka ihminen ei kiinnitä siihen mitään huomiota. Entä munuaiset, kehon puhdistuslaitos, joka suorittaa satoja kemiallisia analyysejä samanaikaisesti ja säätelee myrkyllisten aineiden tasoa kehossa, ja tekee tämän kaiken automaattisesti. Ja entä silmät; ihmisen kamera, joka näkee, tarkentaa, arvioi ja näyttää värejä, vastaanottaa valotuksen ja etäisyydet, ja välittää näkemänsä aivoille. Kaiken tämän ne tekevät automaattisesti. Ajattele! Kuka sinut on suunnitellut ja luonut, ja kuka säätelee elämääsi ? Sinä itsekö? Et tietenkään.

”Jumala on Hän, joka loi taivaat ja maan ja kaiken niiden välissä olevan kuudessa päivässä, sitten nousi valtaistuimelle. Teillä ei ole muuta suojelijaa eikä auttajaa kuin Hän. Ettekö tätä ota varteen? Hän lähettää käskynsä taivaasta maan päälle; sitten se kohoaa Hänen luokseen yhdessä päivässä, jonka pituus on tuhat vuotta teidän laskujenne mukaan. Sellainen on Hän, Salatun ja Ilmeisen Tuntija, Mahtava, Armahtaja. Hän, joka teki kaiken luomansa parhaalla tavalla ja Hän aloitti ihmisen luomisen savesta. Sitten Hän teki hänen jälkeläisensä mitättömästä nesteen siemenestä. Sitten hän muotoili hänet sopusuhtaiseksi ja puhalsi häneen hengen, ja Hän antoi teille kuulon, näön ja ymmärryksen. Vähänpä te osoitatte kiitollisuutta! Ja he sanovat: ’(Mitä!) Kun olemme maatuneet maan tomuksi, tullaanko meidät todella luomaan uuteen eloon?’ Niin, he kieltävät kohtaamisen Herransa kanssa! Sano: ’Kuoleman enkeli, joka on asetettu yllenne, on ottava sielunne; sitten teidät tuodaan takaisin Herranne luo.’ ”

(Koraani 32: 4-11, käännös merkityksestä)

Yksi, Kaikkivaltias Jumala, Luoja, jolla on viisaus ja voima luoda, on vastuussa kaiken luomisesta ja jatkumisesta. Hän on ainoa, joka ansaitsee kunnian ja ylistyksen siitä.

”Kaikki maan päällä on katoavaa, mutta majesteettisen ja jalon Herrasi kasvot pysyvät ikuisesti.”

(Koraani, käännös merkityksestä 55: 26-27)

Jumala on siis luonut meidät ja fyysisen todellisuuden ympärillemme. Kehomme alistuvat Jumalan asettamiin fysiikan lakeihin, jotka ovat niiden elinehto. Tämän lisäksi Jumala on myös antanut meille sielun, joka on ihmisyytemme ydin ja pysyvin ja olennaisin osa meitä. Niin kauan kuin huolehdimme ainoastaan fyysisten tarpeidemme täyttämisestä, ja jätämme sielumme unohduksiin, emme voi saavuttaa minkäänlaista pysyvää onnea tai tyytyväisyyden tunnetta. Jumala sanoo Koraanissa:

”Jotka uskovat, ja joiden sydämet löytävät levon Jumalan muistamisessa. Todellakin sydämet löytävät levon Jumalan muistamisesta.”

(Koraani 13:28, käännös merkityksestä)

Jumalan asettama alkuperäinen uskonto

Islam on uskonto, jonka Jumala on lähettiläidensa kautta ilmoittanut ihmisille kaikkina aikoina, ja näille profeetoille ilmoitetun viestin kautta Hän on näyttänyt miten ihminen voi toteuttaa luomisensa tarkoituksen ja elää hyvän elämän. Islam tarkoittaa arabiaksi alistumista, tottelevaisuutta ja rauhaa, eli täydellistä antautumista Jumalan, maailmankaikkeuden Luojan, tahtoon ja johdatukseen. Islam muodostuu uskosta, tiedosta ja teoista. Koraani on Jumalan viimeinen ilmoitus, jonka tehtävänä on palauttaa koko ihmiskunta Luojansa, ainoan Jumalan palvomiseen hyvällä sanomalla, vetoamalla ihmisen järkeen ja ymmärrykseen hyvästä ja pahasta, ja varoittamalla tuomiopäivästä. Koraani on Jumalan sanaa, joka ilmoitettiin profeetta Muhammadille enkeli Gabrielin välityksellä (rauha heille molemmille).

Profeetta Muhammad oli elävä esimerkki islamin mukaisesta tavasta elää. Kertomukset hänen elämästään on tallennettu lukuisiin perimätietoihin. Eräässä tällaisessa kertomuksessa profeetalta kysyttiin islamista, uskosta ja täydellistymisestä. Hän vastasi:

”Islam on sen todistamista, ettei ole ketään palvontaan oikeutettua, paitsi Jumala, ja että Muhammad on Hänen lähettiläänsä, säännöllisen rukouksen harjoittamista, almujen antamista, paastoamista ramadan kuukautena, ja pyhiinvaelluksen suorittaminen jos siihen kykenee. (Usko) on uskoa Jumalaan, Hänen enkeleihinsä, kirjoihinsa, lähettiläisiinsä ja viimeiseen päivään, ja uskoa Jumalalliseen kohtaloon, sen hyvään ja pahaan. Täydellistyminen on sitä, että palvot Jumalaa niin kuin näkisit Hänet, ja vaikka et näekään Häntä, Hän totisesti näkee sinut.” (Muslim)

”Sano: Me uskomme Jumalaan, siihen, mitä on ylhäältä ilmoitettu meille ja mitä on ilmoitettu Aabrahamille ja Ismaelille ja Iisakille ja Jaakobille ja (Israelin) sukukunnille, ja siihen, mitä profeetat Mooses ja Jeesus ovat saaneet Herraltansa; me emme tee mitään erotusta heidän välillään, ja Hänelle olemme alistuneet”.

(Koraani 3:84, käännös merkityksestä)

Onko Jeesus Jumala?

Kristityt sanovat Kyllä. Johanneksen evankeliumissa sanotaan (1:1): ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala”.

Olemmehan yhtä mieltä siitä, että Pyhät Kirjoitukset eivät saa sisältää ristiriitaisuuksia. Jos on olemassa kaksi jaetta, jotka ovat ristiriidassa keskenään, vain yksi niistä voi olla totta, eivät molemmat.

Jeesus on siis Jumala kohdan Joh. 1:1 mukaan. Useat Raamatun kohdat ovat siis ristiriidassa keskenään:

(5. Moos. 4:39): ”…että Herra on Jumala niin taivaassa kuin maanpäällä eikä toista Jumalaa ole”,

(5. Moos. 6:4): ”Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin”;

(Jes. 43:10-11):”..ja teidän tulee tuntea minut ja uskoa minuun, ymmärtää, kuka minä olen. Ennen minua ei ole jumalaa syntynyt eikä ollut eikä minun jälkeeni tullut eikä tule. Minä, minä yksin olen Herra, ei ole muuta pelastaja kuin minä”;

(Jes. 44:6):”Näin sanoo Herra: ”Minä olen ensimmäinen ja minä olen viimeinen, ei ole muuta Jumalaa kuin minä””;

(Jes. 45:18): “Näin sanoo Herra, Jumala , joka loi taivaan ja muovasi ja valmisti maan, joka asetti sen perustuksilleen, ei luonut sitä tyhjäksi vaan teki sen asumista varten, näin hän sanoo: ”Minä olen Herra, eikä muuta jumala ole””. Jo pelkästään Jesajan jakeesta 45:18 voimme nähdä, että Jumala yksin oli Luoja, eikä kukaan muu, ei edes Jeesus, osallistunut luomiseen.

Katso vielä kohdat 5. Moos. 4:35; 2. Moos.8:10; Sam. 7:22; 1. Kun. 8:23; Aik. 17:20; Ps. 86:8, 89:6 ja 113:5; Hoos. 13:4 ja Sak. 14:9.

Kaikki nämä kohdat ovat Vanhassa Testamentissa. Entä Uusi Testamentti?

Kyllä. Lue Jeesuksen itsensä sanat jakeesta Mark. 12:29: ”Jeesus vastasi: ”Tärkein on tämä: `Kuule Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra…””

(1.Kor.8:4): ”epäjumalia uhratun lihan syömisestä sanon näin: Me tiedämme, ettei epäjumalia ole olemassa, on vain yksi ainoa Jumala”.

(Tim.2:5): ”Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus”. Huomaa ilmaus ”ihminen Kristus Jeesus”: Voit joko sanoa, että jae Joh. 1:1 on totta ja kaikki muut eivät tai päinvastoin.

Tarkastelkaamme asiaa Koraanin näkökulmasta, mikä on yhtäpitävää sen kanssa mitä Jeesus itse sanoi Raamatussa. Jeesus mainitaan Koraanissa monta kertaa Jumalan Sanana.

Suura 3:39: ”Ja niin huusivat enkelit hänelle sinne, missä hän seisoi pyhäkössä rukoilemassa: ”Jumala iloksesi ilmoittaa sinulle (syntyvän) Johanneksen, josta tule Jumalan totisen sanan vahvistaja, suuri, pidättyväinen ja vanhurskas profeetta””. Saman suuran 3 jakeessa 44 sanotaan myös: ”Ja katso , enkelit sanoivat: ”Maria, Jumala ilmoittaa sinulle hyvän sanoman, että hänen Sanansa tulee sinulle. Hänen nimensä on oleva Messias, Jeesus, Marian poika, hän on kuuluisa tässä ja tulevassa elämässä, yksi niistä, jotka korotetaan Jumalan läheisyyteen…”. Molemmissa Pyhän Koraanin jakeissa Jeesusta sanotaan myös Jumalan Sanaksi eli Sanaksi joka tulee Jumalalta tai joka kuulu Jumalalle, mikä on yhtäpitävää 1. Korinttolaiskirjeen jakeen 3:23 kanssa: ”.. mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan”. Joh. 1:1 olisi myös pitänyt kirjoittaa: ”Ja Sana oli Jumalan”. Virhe on saattanut syntyä käännöksessä arameankielestä kreikaksi, tarkoituksella tai vahingossa. Kreikankielellä Theos on Jumala, mutta Theou tarkoittaa Jumalan (katso kreikan sanakirjasta, kreikankielisestä Raamatusta tai Uramian entisen piispan, professori Abdu L-Ahad Dawudin teoksesta Muhammed in the Bible, sivu 16). Erona on vain yksi kirjain, mutta seuraukset ovat valtavat.

Miksi Jeesusta sanotaan Jumalan sanaksi kummassakin pyhässä kirjoituksessa?

Jeesus syntyi Marian kohdusta ilman siemennesteen vaikutusta, Jumalan käskystä ”Ole” niin kuin sanotaan suurassa 3:47: ”Maria sanoi: ”Herra, kuinka minä voin saada lapsen, kun ei yksikään ihminen ole minuun koskenut?” Enkeli vastasi: ”Jumala luo, mitä tahtoo, kun hän päättää jonkun asian, sanoo hän vain: `Tapahtukoon!` ja niin tapahtuu…””

Kristitty vastaa: Jeesus on siis Jumala, koska hän on täynnä Pyhää Henkeä.

Mikset pidä muita Pyhän Hengen täyttämiä ihmisiä Jumalina? (Ap. t. 11:24): ”Hän oli hyvä mies, täynnä Pyhää Henkeä ja uskoa. Yhä enemmän oli niitä, jotka liittyivät Herran omien joukkoon” (Ap. t. 5:32): ”Me olemme kaiken tämän todistajat – samoin Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille jotka häntä tottelevat”.

Katso myös jakeet Ap. t. 6:5; 2. Piet. 1:21; Tim. 1:14; Kor. 2:16; Luuk. 1:13.

Kristitty: Mutta Jeesus täyttyi Pyhällä Hengellä vielä ollessaan äitinsä kohdussa.

Niin oli myös Johannes Kastajan laita (Luuk. 1:13,15): ”Mutta enkeli puhui hänellä: ”älä pelkää, Sakarias. Rukouksesi on kuultu, vaimosi Elisabet synnyttää sinulle pojan ja sinä annat hänelle nimeksi Johannes… Hän on oleva suuri Jumalan mies… Jo äitinsä kohdusta asti hän on täynnä Pyhää

Kristitty: Mutta Jeesus teki ihmeitä. Hän ruokki viisituhatta ihmistä viidellä leivällä ja kahdella kalalla.

Saman tekivät Elisa ja Elia. Elisa ruokki sata ihmistä kahdellakymmenellä kauraleivällä ja muutamalla viljantähkällä (2. Kun. 4:44): ”Palvelija jakoi väelle ruoan, ja he söivät, ja siitä jäi ylikin, niin kuin Herra oli sanonut”. Elisa järjesti leskelle lisää öljyä ja sanoi hänelle (2. Kun. 4:7): ”myy nyt öljy ja maksa velkasi. Sinä ja poikasi voitte vielä elää sillä, mitä jää jäljelle”. Katso myös 1. Kun. 17:16: 2Jauhoruukku ei tyhjentynyt eikä öljypullo ehtynyt, sillä näin oli Herra sanonut Elian suulla”. Ja 1. Kun. 17:6: ”Korpit toivat hänelle aamuin illoin leipää ja lihaa, ja purosta hän sai juodakseen”.

Kristitty: Mutta Jeesus paransi spitaalisia.

Myös Elisa kehotti spitaalista Naamania peseytymään Jordan-virrassa (2.Kun. 5:14): ”Niin hän meni Jordanille ja kastautui joessa seitsemän kertaa, niin kuin Jumalan mies oli määrännyt. Silloin hänen ihonsa tuli lapsen ihon kaltaiseksi, ja hän oli taas puhdas”.

Kristitty: Mutta Jeesus sai sokean näkemään.

Niin teki myös Elisa (2.Kun. 6:17): ”Hän rukoili Herraa ja sanoi: ”Herra, avaa hänen silmänsä, jotta hän näkisi.” Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, että vuori Elisan ympärillä oli tulisia hevosia ja vaunuja täynnään”. (2.Kun.6:20): ”Kun he tulivat sinne, Elisa sanoi: ”Herra, avaa heidän silmänsä, niin että he näkevät.” Herra avasi heidän silmänsä, ja kun he taas näkivät, he huomasivat olevansa keskellä Samarian kaupunkia”.

Elisan sanotaan myös voineen aiheuttaa sokeutta (2.Kun. 6:18): ”Kun syyrialaiset tulivat Elisaa kohti, hän rukoili Herraa sanoen: ”Sumenna heidän silmänsä.” Herra teki Elisan pyynnön mukaisesti ja sumensi heidän silmänsä”.

Kristitty, mutta Jeesus herätti kuolleista.

Vertaa Eliaan (1.Kun. 17:22): ”Herra kuuli Elian pyynnön. Henki palasi poikaan, ja hän virkosi eloon”. Vertaa myös Elisaan (2. Kun. 4:34): ”(Elisa) asettui sitten makaamaan pojan päälle. Hän pani suunsa pojan suulle, silmänsä hänen silmilleen ja kämmenensä hänen kämmenilleen, ja kun hän painautui poikaa vasten, tämän ruumis lämpeni”.

Kuolleen Elisan luut herättivät pelkällä kosketuksella kuolleen ruumiin eloon (2.Kun. 13:21): ”Kun erästä miestä kerran oltiin hautaamassa, hautaajat huomasivat partiojoukon. Silloin he heittivät miehen Elisan hautaan ja lähtivät pakoon. Mutta kun ruumis kosketti Elisan luita, mies heräsi henkiin ja nousi jaloilleen

Kristitty, mutta Jeesus käveli vetten päällä.

Mooses ojensi kätensä meren ylle (2.Moos. 14:22): ”ja kun israelilaiset kulkivat meren poikki kuivaa maata pitkin, vedet olivat muurina kummallakin puolen”.

Kristitty: Mutta Jeesus osasi karkottaa pahoja henkiä.

Jeesus itsekin myönsi, että muutkin osaavat tehdä niin (Matt. 12:27 ja Luuk. 11:19): ”Jos minä karkotan pahoja henkiä Belsebulin avulla, kenen avulla sitten teikäläiset niitä karkottavat? Heistä te saatte itsellenne tuomarit”.

Myös opetuslapset osasivat karkottaa pahoja henkiä kuten Jeesus sanoi (Matt. 7:22): ”Monet sanovat minulle sinä päivänä: ”Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja””.

Myös väärät profeetat voivat tehdä ihmeitä, kuten Jeesus itse ennusti (Matt. 24:24): ”Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan”.

Kristitty: Mutta Elia ja Elisa tekivät ihmeitä rukoilemalla Jumalaa.

Myös Jeesus teki ihmeet Jumalan armon avulla, kuten hän itsekin sanoi (Joh. 5:30): ”Omin neuvoin minä en voi tehdä mitään. Minä tuomitsen sen mukaan mitä kuulen, ja tuomioni on oikea, sillä minä en pyri toteuttamaan omaa tahtoani, vaan lähettäjäni tahdon”

(Luuk.11:20): ”Jos minä sitä vastoin ajan pahoja henkiä ihmisistä Jumalan sormella, silloinhan Jumalan valtakunta on jo tullut teidän luoksenne”.

Jeesuksen suorittamia ihmetekoja olivat tehnet aikaisemmat profeetat, opetuslapset ja jopa ei-uskovat. Toisaalta Jeesus ei voinut tehdä mahtitekoja siellä, missä vallitsi epäusko (Mark. 6:5-6): ”Niinpä hän ei voinut tehdä siellä yhtään voimatekoa; vain muutamia sairaita hän paransi panemalla kätensä heidän päälleen. Ihmisten epäusko hämmästytti häntä. Hän kulki sitten kylästä kylään ja opetti”.

Kristitty: Mutta Jeesus nousi kuolleista kolme päivää kuolemansa jälkeen.

Puhumme myöhemmin ristiinnaulitsemisesta, sillä siihen liittyy niin paljon arveluttavaa. Sanon nyt vain lyhyesti, että ylösnousemuksen evankeliumi oli Paavalin käsialaa, joka ei koskaan tavannut Jeesusta elävänä (2.Tim. 2:8): ”Muista, että Jeesus Kristus, Daavidin jälkeläinen, on herätetty kuolleista, niin kuin minä julistan”.

Markuksen evankeliumin ylösnousemusosa 16:9-20 on myös poistettu monista Raamatuista. Jos sitä ei ole poistettu, se on usein painettu pienellä tekstillä tai hakasuluissa ja huomautuksilla varustettuna. Katso Revised Standard Version, New American Standard Bible ja jehovantodistajien New World Translation of the Holy Scriptures. Kysyn sinulta yhden kysymyksen: sanoiko Jeesus koskaan olevansa Jumala tai sanoiko hän: ”Tässä minä olen, teidän Jumalanne, palvelkaa minua”.

Kristitty: Ei, mutta hän on Jumala ja ihminen.

Mutta väittikö hän koskaan olevansa sitä?

Kristitty: Ei.

Itse asiassa hän ennusti, että ihmiset palvelevat häntä turhaan ja uskovat ihmisen eikä Jumalan laatimiin oppeihin (Matt. 15:9): ”Turhaan he minua palvelevat, kun opettavat oppejaan, ihmisten tekemiä käskyjä”.

Kaikki nykyisen kristinuskon opit ovat ihmisten keksimiä: pyhä kolminaisuus, oppi Jeesuksesta Jumalan poikana, oppi Jeesuksesta Jumalana, perisynti ja sovituskuolema. Jeesuksen Uuteen testamenttiin merkittyjen omien sanojensa perusteella on selvää, ettei hän koskaan väittänyt olevansa Jumala tai Jumalan vertainen.

”…enkä tee mitään omin neuvoin” (Joh. 8:28): ”Isä on minua suurempi” (Joh.14:28): ”Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra (Mark.12:29): ”Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?” (Mark.15:34): ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni” (Luuk.23:46):”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä edes Poika, ei kukaan muu kuin Isä” (Mark.13:32). Jeesusta sanottiin profeetaksi, Jumalan lähettämäksi opettajaksi, Hänen palvelijakseen, Messiaaksi ja myöhemmin hänet kohotettiin Jumalan Pojaksi ja lopulta itse Jumalaksi.

Käyttäkäämme nyt järkeämme: kuinka Jumala voisi syntyä samanlaisena kuolevaisena, kuin kuka tahansa meistä? Jeesus nukkui, vaikka Jumala ei nuku koskaan (Ps. 121:4): ”Ei hän väsy, ei hän nuku, hän on Israelin turva”. Jumalan pitäisi olla mahtava, mutta miten hänen päälleen voidaan sylkeä ja hänet voidaan ristiinnaulita niin kuin väitetään. Miten Jeesus voisi olla Jumala, jos kerran hän palveli Jumalaa niin kuin kuka tahansa kuolevainen (Luuk. 5:16): ”Mutta hän vetäytyi jälleen autiolle seudulle rukoilemaa”.

Saatana kiusasi Jeesusta neljäkymmentä päivää (Luuk.4:1-13),mutta jakeessa Jaak. Sanotaan ”Jumala ei ole pahan kiusattavissa”. Kuinka Jeesus siis voisi olla Jumala? Voimme järkeillä loputtomiin.

Kristitty: Niin, en voi ymmärtää, mutta meidän on hyväksyttävä asia sokeasti.

Eikö se ole ristiriidassa Raamatun kanssa, jossa sanotaan, että on esitettävä todistus (1.Tess. 5:21): ”Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää”.

Kristitty: Todella sekavaa.

Mutta jakeessa 1.Kor 14:33 sanotaan: ”…sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on kaikissa pyhien seurakunnissa”.

Ihmisten keksimät opit luovat sekaannusta.

Rauhaa ja Jumalan johdatusta kaikille, jotka seuraavat totuutta!
Islam on Jumalan viimeinen lähettä uskonto kaikille maailmojen ihmisille.
Islam on sama uskonto mitä aikaisemmatkin profeetat julistivat kansoilleen.

Profeettoja olivat esimerkiksi Nooa, Aabraham, Jaakob, Iisak, Johannes, Mooses, Jeesus ja Muhammed.
He olivat kaikki Jumalan lähettämiä profeettoja, jotka julistivat samaa sanomaa: ”Palvelkaa vain yhtä Jumalaa, pitäkää Hänen käskynsä ja seuratkaa profeettaa”.

Islam on uskonto, jonka Jumala on lähettiläidensa kautta ilmoittanut ihmisille kaikkina aikoina. Jumala lähetti profeetat opettamaan ihmisille miten toteuttaa heidän elämänsä tarkoitus. He olivat eläviä esimerkkejä siitä, miten ihmisten tulisi elää hyvä elämä. Islam tarkoittaa arabiaksi alistumista, tottelevaisuutta ja rauhaa, eli täydellistä antautumista Jumalan, maailmankaikkeuden Luojan tahtoon ja johdatukseen. Islam muodostuu uskosta, tiedosta ja teoista. Koraani on Jumalan viimeinen ilmoitus, jonka tehtävänä on palauttaa koko ihmiskunta Luojansa, ainoan Jumalan palvomiseen hyvällä sanomalla, vetoamalla ihmisen järkeen ja ymmärrykseen hyvästä ja pahasta ja varoittamalla tuomiopäivästä. Koraani on Jumalan sanaa, joka ilmoitettiin profeetta Muhammadille enkeli Gabrielin välityksellä (rauha heille molemmille).

Ristiinnaulittiinko Jeesus?

Pyhän Koraanin suurassa 4:157 sanotaan, ettei Jeesusta ristiinnaulittu: ”…ja sanoivat: ”Me olemme totisesti surmanneet Messiaan, Jeesuksen, Marian pojan, Jumalan lähettilään” – mutta he eivät olleet surmanneet eivätkä ristiinnaulinneet häntä…”

Kristityt väittävät: Kyllä, hän kuoli ja nousi ylös kuolleista.

Olemme kaikki samaa mieltä siitä, ettei kukaan nähnyt sitä hetkeä kun hän nousi kuolleista. He löisivät tyhjänä haudan, jonne Jeesus oli pantu makaamaan, ja päättelivät että hän on noussut kuolleista, koska opetuslapset ja muut todistajat näkivät hänet elävänä väitetyn ristiinnaulitsemisen jälkeen. Eikö ole mahdollista, kuten Koraanissa sanotaan, ettei hän kuollut ristillä?

Kristitty: Missä ovat todisteet?

Tarkastelkaamme Raamatun kohtia jotka tukevat tätä. Panetko enemmän painoa sille, mitä Jeesus sanoi, vai niille kuulopuheille, jotka saatiin opetuslapsilta, apostoleilta ja muilta silminnäkijöiltä?

Kristitty: Tietenkin luotan enemmän Jeesukseen.

Tuo noudattaa sitä, mitä Jeesus sanoi (Matt.10:24): ”Ei opetuslapsi ole opettajaansa ylempi eikä palvelija isäntäänsä”.

Kristtitty, Mutta Jeesus sanoi itse, että hän nousee kuolleista (Luuk.24:46): ”Hän sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista”.

Kärsimystä liioitellaan Raamatussa usein ja sitä sanotaan kuolemaksi, kuten Paavali teki (1.Kor. 15:31): ”Niin totta kuin te olette minun ylpeyteni Herramme Kristuksen Jeesuksen edessä, minä katson joka päivä kuolemaa silmiin”. (eli ”kärsin päivittäin”). Tässä eräitä todisteita:

1. Ristillä hän pyysi Jumalalta apua (Matt.27:46): ”Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?” (Luuk.22:42): ”Isä, jos tahdot, niin ota tämä malja minulta pois. Mutta älköön toteutuko minun tahtoni, vaan sinun”. (Malja on kuoleman malja)

2. Luukkaan evankeliumin, heprealaiskirjeen ja Jaakobin kirjeen mukaan Jumala vastasi Jeesuksen rukoukseen välttää kuolema ristillä. Miten hän siis voi kuolla ristillä? (Luuk.22:43): ”Silloin taivaasta ilmestyi hänelle enkeli, joka vahvisti häntä”. Tämä tarkoittaa, että enkeli lupasi hänelle ettei Jumala jättäisi häntä. (Hepr.5:7): ”Ihmiselämänsä päivinä Jeesus ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen uhrirukouksensa kuultiin, koska hän taipui Jumalan tahtoon”.

Jeesuksen rukoukset kuultiin, mikä tarkoittaa että Jumala vastasi niihin myönteisellä tavalla. (Jaak.5:16): ”…Vanhurskas rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan”. Jeesus itse sanoi (Matt.7:7-10): ”Pyytäkää niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiviä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa?” Jos kerran Jumala vastasi kaikkiin Jeesuksen rukouksiin, myös rukoukseen jäädä henkiin ristillä, miten hän sitten voi kuolla ristillä?

3. Roomalaiset sotilaat eivät murtaneet hänen jalkojaan (Joh.19:32-33): ”Niinpä sotilaat katkaisivat sääriluut niiltä miehiltä, jotka oli ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa, ensin toiselta ja sitten toiselta. Jeesuksen luo tultuaan he huomasivat hänen jo kuolleen eivätkä siksi katkaisseet hänen sääriluitaan”. Voidaanko näiden sotilaiden sanaan luottaa kuolleeksi julistamisessa? Vai halusivatko he säästää Jeesuksen pitäessään häntä viattomana?

4.. Jos Jeesus kuoli ristillä, hänen verensä olisi hyytynyt eikä vuotanut silloin kun hänen kylkensä puhkaistiin. Mutta Raamatun mukaan verta ja vettä valui ulos (Joh.19:34): ”Yksi sotilaista kuitenkin työnsi keihään hänen kylkeensä, ja haavasta vuoti heti verta ja vettä”.

5. Kun farisealaiset pyysivät Jeesukselta tämän lähetystehtävää koskevaa merkkiä, hän vastasi heille (Matt.12:40): ”Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä”. älä kiinnitä huomiota aikaan, joka ei ollut kolme päivää ja kolme yötä vaan yksi päivä (lauantaipäivä) ja kaksi yötä (perjantaiyö ja lauantaiyö). Oliko Joona elossa valaan vatsassa?

Kristitty: Oli.

Oliko Joona elossa, kun valas oksensi hänet vatsastaan?

Kristitty: Oli.

Siis myös Jeesus oli elossa, niin kuin hän ennusti.

6. Jeesus itse sanoi, ettei hän kuollut ristillä. Varhain sunnuntaiaamuna Maria Magdaleena meni haudalle, joka oli tyhjä. Hän näki jonkun, joka muistutti puutarhuria. Keskusteltuaan hetken Maria tunnisti hänet Jeesukseksi ja tahtoi koskettaa tätä. Jeesus sanoi (Joh.2017): ”älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo”. ”älä koske minuun” ehkä siksi, että tuore haava oli kivulias. ”Minä en ole vielä noussut Isän luo” tarkoitti, että hän oli vielä elossa eikä kuollut, sillä kuolleena ihminen palaa Luojan luokse. Tämä on vahvin todiste Jeesuksen omin sanoin.

7. Väitetyn ristiinnaulitsemisen jälkeen opetuslapset luulivat, ettei hän ole sama Jeesus vaan henkiolento, sillä ylösnousseet ruumiit ovat henkiolentoja.

Kristitty: Hetkinen. Miten voit olla varma, että ylösnousseet ruumiit ovat henkiolentoja?

Niin sanoi Jeesus itse Raamatussa: että he ovat enkelien kaltaisia.

Kristitty: Missä kohtaa Raamatussa?

Jakeissa Luuk.20:34-36: ”Jeesus vastasi heille: ”Tässä maailmassa otetaan vaimo ja mennään vaimoksi. Mutta tulevassa maailmassa ne, jotka on katsottu ylösnousemuksen arvoiseksi, eivät enää mene naimisiin. He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia”.

Sitten Jeesus yritti saada heidän vakuuttuneiksi siitä, kuka hän on antamalla heidän koskettaa käsiään ja jalkojaan. Kun he eivät vieläkään uskoneet, hän pyysi lihaa näyttääkseen että söi vielä niin kuin kuka tahansa. Katso Luuk.24:36-41: ”Kun he vielä puhuivat tästä, yhtäkkiä Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille.” He pelästyivät suunnattomasti, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. Mutta Jeesus sanoi heillä: ”Miksi te olette noin kauhuissanne? Miksi teidän mieleenne nousee epäilyksiä? Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani: minä tässä olen, ei kukaan muu. Koskettakaa minua, minua, nähkää itse. Ei aaveella ole lihaa eikä luita, niin kuin te näette minussa olevan.” Näin puhuessaan hän näytti heille kätensä ja jalkansa. Kuitenkaan he eivät vielä tienneet, mitä uskoa, niin iloissaan ja ihmeissään he nyt olivat. Silloin Jeesus kysyi: ”Onko teillä täällä mitään syötävää?” He antoivat hänelle palan paistettua kalaa ja näkivät, kuinka hän otti sen käteensä ja söi”.

Jos vieläkin uskot, että hän kuoli ristillä, sitten hän oli väärä profeetta ja Jumalan kiroama, kuten seuraavissa kohdissa sanotaan: (5.Moos.13:6): ”Mutta teitä yllyttänyt profeetta tai unennäkijä on surmattava…”; (5.Moos. 21:22-23): ”Jos joku rikoksesta kuolemaan tuomittu surmataan ja hänen ruumiinsa ripustetaan paaluun, ruumista ei saa jättää siihen yöksi, vaan se on haudattava vielä samana päivänä, sillä puuhun ripustettu on Jumalan kiroama. älkää saastuttako maata, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille omaksi”.

Ristinkuolemaan uskominen merkitsee hänen profeetallisuutensa mitätöimistä. Juutalaiset väittivät tappaneensa Jeesuksen ristillä ja näin esittivät hänet vääränä profeettana. Kristityt uskovat, että ristinkuolema on välttämätön syntien anteeksiantamisen tähden, ja näin ollen heidän on hyväksyttävä että Jeesus olisi kirottu. Tämä Kristinuskon oppi on ristiriidassa Raamatun opetuksen kanssa, kuten ilmenee kohdassa Hoos.6:6 ”Uskollisuutta minä vaadin, en uhrimenoja, Jumalan tuntemista, en polttouhreja”. Se on myös ristiriidassa Jeesuksen oman opetuksen kanssa (Matt.9:13): ”Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa: ” Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja…””Jeesus sanoi myös (Matt.12:7): ”Jos te ymmärtäisitte, mitä tämä tarkoittaa: ”Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja”, te ette tuomitsisi syyttömiä”.

Kristitty: Miksi ihmiset sitten uskovat ylösnousemukseen?

Paavali opetti ylösnousemusta (Ap. t. 17:18): ”muutamat (juutalaiset) ryhtyivät puheisiin hänen kanssaan, ja jotkut heistä sanoivat: ”Minkähän tiedonjyvän tuokin luulee nokkineensa?” ”Taitaa olla vieraiden jumalien julistajia”, sanoivat toiset, sillä Paavali julisti evankeliumia Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta”. Paavali, joka ei koskaan tavannut Jeesusta myönsi myös, että ylösnousemus on hänen evankeliuminsa. (2.Tim. 2:8): ”Muista että Jeesus Kristus, Daavidin jälkeläinen, on herätetty kuolleista, niin kuin minä julistan”. Hän oli myös ensimmäinen, joka nimesi Jeesuksen Jumalan Pojaksi (Ap. t. 9:20): ”Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan Poika”.

Kristinusko ei siis ole Jeesuksen vaan Paavalin oppi.

Kristitty: Mutta Markuksen evankeliumissa (16:199 sanotaan, että Jeesus nousi taivaaseen ja istui Jumalan oikealla puolella: ”Kun Herra Jeesus oli puhunut heille tämän, hänet otettiin ylös taivaaseen ja hän istuutui Jumalan oikealle puolelle”.

Niin kuin sanoin Raamatusta keskustelun yhteydessä, Markuksen evankeliumin 16. luvun jakeet 9-20 on poistettu toisista Raamatuista. Katso huomautukset teoksista Revised Standard Version, New American Standard Bible ja jehovantodistajien New World Translation of the Holy Scriptures. Jos uskot vielä että Jeesus on Jumala, koska hän nousi taivaaseen, miksi et pidä myös muita taivaaseen nousseita profeettoja Jumalana?

Kristitty: Keitä he olivat?

Elia (2.Kun. 2:11-12): ”..ja Elia nousi tuulenpyörteessä taivaaseen. Kun Elisa näki tämän, hän huusi… Elisa ei enää nähnyt Eliaa”. Jumala nosti taivaaseen myös Henokin (1.Moos. 5:24): ”Hän vaelsi kuuliaisena Jumalalle. Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen”. Tämä toistetaan myös kohdassa Hepr.11:5: ”Uskon vuoksi otettiin Henok pois niin, ettei hän kokenut kuolemaa. ”Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen.” Ennen kuin hänet otettiin pois, hän näet oli – niin hänestä todistetaan – elänyt Jumalan mielen mukaisesti”.

Jeesus ei ole myöskään Jumalan poika!

Kristityt sanovat: Kyllä. Jakeessa Matt.3:17 sanotaan Johanneksen kastettua Jeesuksen: ”Ja taivasta kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt””.

Sana poika ei pidä ottaa kirjaimellisesta, sillä Raamatussa monia profeettoja sanotan Jumalan pojaksi ja lapseksi. Lue 2.Moos. 4:22.

”Silloin sinun pitää sanoa faraolle: ”Näin sanoo Herra: ”Israel on minun esikoispoikani””.

Jakeessa puhutaan Jaakobista (Israel), Hänen esikoispojastaan. Lue nyt 2.Sam. 7:13-14 tai 1.Aik. 22:10.

”Poikasi (Salomon) rakentaa nimelleni temppelin, ja minä pidän hänen kuninkaallisen valtaistuimensa vahvana ikiaikoihin asti. Minä olen oleva hänelle isä, ja hän on oleva minulle poika…”

Herättää sekaannusta lukea nyt kohta Jer.31:9: ”Minä olen Israelin isä, ja Efraim on minun esikoiseni”. Jakeessa 2.Moos. 4:22 Israeliakin sanottiin juuri esikoiseksi. Kumpi on oikea esikoinen? Israel vai Efraim? Myös tavallisia ihmisiä sanotaan Jumalan lapsiksi; lue 5.Moos. 14:1.

”Te olette Herran, Jumalan, lapsia”.

Ja tavallisia ihmisiä voidaan myös sanoa esikoisiksi; lue Room. 8:29.

”Ne, jotka hän edeltä käsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin että hänen Poikansa olisi esikoinen suuressa veljesjoukossa”.

Jos kaikki ovat esikoisia, niin mikä on Jeesus?

Kauan ennen Jeesuksen syntymää Jumala sanoi Daavidille (Ps.2:7): ”Nyt kerron, mitä Herra on säätänyt. Hän sanoi minulle: ”Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin”. Daavid on siis myös Jumalan ainokainen poika. Jumalan poika on vertauskuvallinen ilmaus. Kuka tahansa, jota Jumala rakastaa, voi olla Jumalan poika. Jeesus sanoi myös että Jumala ei ole vain hänen Isänsä vaan myös sinun Isäsi (Matt.5:45,48)

”..jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia”; ”Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen”.

Raamatussa on siis monta kohtaa, jossa puhutaan ”Jumalan pojasta”, mikä viittaa Jumalan rakkauteen, huolenpitoon ja läheisyyteen, eikä se sovellu vain Jeesuksen. Puhutaan Jumalan pojista ja tyttäristä (2.Kor. 6:18): ”…ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias”. Näiden sekä monien muiden raamatunkohtien perusteella ei ole mitään syytä, miksi Jeesusta pitäisi pitää Jumalan poikana kirjaimellisesti ja yksinomaisesti.

Kristitty vastaa: Mutta hänellä ei ole isää, siksi hän on Jumalan poika.

Silloinhan Aatamiakin on pidettävä Jumalan poikana. Hänellä ei ollut isää eikä äitiä, ja myös häntä kutsutaan Jumalan pojaksi kohdassa Luuk.3:38: ”…tämän Set, tämän Aadam, tämän Jumala”. Lue Hepr. 7:3.

”Hänellä ei ole isää, ei äitiä eikä sukuluetteloa, hänen elinpäivillään ei ole alkua eikä loppua. Hänet on kuvattu Jumalan Pojan kaltaiseksi, ja hän pysyy pappina ainaisesti”.

Kuka hän on? Vastaus löytyy kohdasta Hepr. 7:1: ”Tämä Melkisedek oli Salemin kuningas ja Korkeimman Jumalan pappi. Kun Abraham oli paluumatkalla… Melkisedek tuli häntä vastaan”. Hän on hämmästyttävämpi kuin Jeesus tai Aatami. Miksei juuri häntä pidetä Jumalan poikana tai Jumalana?

Me muslimit kutsumme häntä Jeesukseksi, Marian pojaksi.

Se on yksinkertaista, eikä kukaan voi kiistää sitä. Jeesus kutsui itseään Ihmisen pojaksi ja kielsi kutsumasta itseään Jumalan pojaksi. Lue Luuk.4:41.

”Monista lähti myös pahoja henkiä, jotka huusivat: ”Sinä olet Jumalan Poika!” Mutta Jeesus nuhteli niitä eikä sallinut niiden puhua, koska ne tiesivät, että hän oli Messias”.

Tässä hän selvästi kielsi kutsumasta itseään Jumalan pojaksi. Hän kielsi sen uudelleen jakeissa Luuk.9:20 ja 21, ja myös nuhteli kutsujia.

””Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Pietari vastasi: ”Sinä olet Kristus, Jumalan Voideltu.” Jeesus kielsi heitä ankarasti puhumasta tästä kenellekään”.

Jeesus, joka oli odotettu Messias ja profeetta, ylennettiin opettajasta Herraksi, Jumalan pojaksi ja lopulta itse Jumalaksi. Katso Joh.3:2: ”Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: ”Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja…”; 8Joh. 6:14): ”Kun ihmiset näkivät, minkä tunnusteon Jeesus teki, he sanoivat: ”Tämä on todella se profeetta, jonka oli määrä tulla maailmaan.””; Jeesusta sanotaan myös profeetaksi jakeissa Joh.7:40, Matt.21:11, Luuk.7:16 ja 24:19. Jae Ap. t. 9:20: ”Hän alkoi heti synagogissa julistaa, että Jeesus on Jumalan poika”. (Tästä kohdasta näkee, että alkukristityt käyttivät vielä synagogia, mutta myöhemmin kun kristinusko etääntyi Jeesuksen alkuperäisistä opetuksista, perustettiin kirkkoja. Paavali, Barnabas ja toisuskoiset erotettiin synagogista ja heitä syytettiin jumalanpilkasta ja harhaopista. Katso Ap. t. 13:50, 17:18 ja 21:28) (Luuk.2:11): !Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra”. (Joh.1:1): ”Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala”.

Onko Jumala kolmiyhteinen?

Kristitty sanoo: Kyllä, siitä kirjoitetaan Johanneksen ensimmäisessä kirjeessä (5: 7-8): ”Todistajia on näin kolme: Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi”.

Niin, King James –raamatussa vuodelta 1611 sanotaan: ”…Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme ovat yhtä”. Ja tämä lause on muodostanut tärkeimmän todistuksen kolminaisuuden opin puolesta. Mutta tämä kohta on poistettu monista muista Raamatun versioista, sillä se oli kreikankieliseen tekstiin tehty lisäys.

Vuoden 1938 Raamatussa kohta 1.Joh. 5: 7-8 kuuluu seuraavasti: ”Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä”. Vuoden 1992 Raamatussa sanotaan: ”..ja ne kolme todistavat yhtäpitävästi”. Ymmärrän, ellet ole tietoinen siitä, että tätä tärkeää kohtaa on muutettu ja että se on useista versioista poistettu. Mutta ihmettelen, miksei papisto ole tietoinen asiasta.

Kolminaisuus ei ole Raamatullista. Termiä kolminaisuus ei ole Raamatussa eikä Raamattua käsittelevissä sanakirjoissa; Jeesus ei koskaan opettanut kolminaisuutta eikä hän koskaan käyttänyt sitä sanaa. Kolminaisuuden tueksi ei Raamatusta voi löytää mitään.

Kristitty: Mutta kohdassa Matt. 28:19 löytyy silti seuraava lause: ”..kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”. Tätä kohtaa ei ole vielä poistettu; eikö se ole todiste kolminaisuuden puolesta?

Ei. Jos sanotaan, että kolme henkilöä viettää aikaansa tai nauttii ateriaa yhdessä, tarkoittako se että he muodostavat yhdessä yhden henkilön? Ei. Egyptiläisen, Aleksandrialaisen diakonin Atanasioksen muotoileman Kolminaisuuden hyväksyi Nikaian konsiili vuonna 325 JKr. eli yli kolme vuosisataa Jeesuksen kuoleman jälkeen. Roomalainen pakanallisuus on epäilemättä vaikuttanut tämän opin syntyyn: Kolmiyhteinen jumaluus; Mithran syntymäpäivä eli joulukuun 25. päivä valittiin Jeesuksen syntymäpäiväksi, vaikka Raamattu ennusti selvästi ja kielsi joulukuusen koristelun kohdassa Jer. 10:2-5: ”Näin sanoo Herra: ”älkää omaksuko vieraiden kansojen tapoja, älkää peläten tuijottako taivaan merkkejä, niin kuin nuo pakanat tekevät. Heidän uskomuksensa ovat typeriä kuvitelmia. He kaatavat metsästä puun, ja puuseppä muodostelee sen taltallaan, hän koristelee sen hopealla ja kullalla ja kiinnittää sen paikoilleen vasaralla ja nauloilla, ettei se kaadu. Tällaisia ovat heidän jumalansa. Ne ovat kuin linnunpelättimet kurkkumaalla, eivät ne osaa puhua. Ne eivät pysty liikkumaan itse, niitä täytyy kantaa paikasta toiseen. älkää pelätkö niitä, eivät ne tee teille pahaa, mutta ei niistä apuakaan ole””.

Koska kristinusko oli etääntynyt kauas Jeesuksen alkuperäisistä opetuksista, Jumala lähetti alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti Muhammedin (rohk) korjaamaan tehdyt poikkeamat: Kristinuskon aikana toteutetun roomalaisen juliaanisen kalenterin; sianlihan käytön; Paavalin poistaman ympärileikkauksen (Gal. 5:2): ”Minä, Paavali, sanon teille: jos annatte ympärileikata itsenne, teille ei ole Kristuksesta mitään hyötyä”.

Suurassa 5:73 Pyhä Koraani varoittaa: ”Totisesti ne ovat harhauskossa, jotka sanovat: ”Jumala on kolmas kolmesta”. Eihän ole muuta jumala kuin ainoa Jumala, ja elleivät he lakkaa niin sanomasta, lankeaa tuskallinen kuritus heidän keskuudessaan, jotka ovat väärässä uskossa”.

Vieläkö uskot kolminaisuuteen, jota Jeesus ei koskaan opettanut?

Kristitty: Mutta Jumala ja Jeesushan ovat yhtä (Joh. 14:11): ”11. Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa”.

Lue siis kohta Joh. 17:21.

”…että he kaikki (opetuslapset) olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme…”

Tässä kohdassa on selvää, että Jumala ja Jeesus ovat yhtä, mutta myös se, että opetuslapset ovat yhtä Jeesuksen ja Jumalan kanssa, mikseivät opetuslapset ole jumala, ovathan hekin yhtä Jeesuksen ja Jumalan kanssa? Jos Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki muodostavat kolminaisuuden, silloin opetuslapset mukaan lukien kaikkien pitäisi yhdessä muodostaa jumalallinen viidentoista yksikkö.

Kristitty: Mutta kohdan Joh. 14:9 mukaan Jeesus on Jumala. ”..Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän”.

Tarkastele lauseen yhteyttä eli sitä, mitä sanottiin sitä ennen ja sen jälkeen (Joh. 14:8): ”Filippus sanoi hänelle: ”Herra, anna meidän nähdä Isä, mutta muuta emme pyydä.”” Jeesus vastasi: ”Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen ja näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: ”Anna meidän nähdä Isä”?

Lopuksi Jeesus siis kysyi Filippukselta, miten Jumalan olemuksen voisi näyttää opetuslapsille; sehän ei ole mahdollista. Jumalaan on uskottava ihailemalla hänen luomistyötään: aurinkoa, kuuta, kaikkea luotua ja Jeesusta itseään jonka Jumala on luonut. Hän sanoi (Joh. 4:24): ”Jumala on henki…”; (Joh. 5:37): ”…Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntään ettekä nähneet hänen kasvojaan”. Kuinka sitten voitaisiin nähdä henki? Se minkä he näkivät, oli Jeesus eikä Jumala. Paavalikin sanoi (1. Tim. 6:16): ”…Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä”. Eli se mikä näkyy, ei koskaan ole Jumala.

Pyhä Koraanimme sanoo (suura 6:104): ”Katseet eivät häntä saavuta, mutta Hän tavoittaa kaikki katseet; Hän on kaikissa tarkkanäköisin, kaikkitietävä”.

Kristitty On rehellisesti sanoen vaikeaa vastustaa sitä, mitä meille on opetettu lapsesta asti.

Ehkäpä seuraava voi auttaa sinua ymmärtämään kolminaisuutta: Mikä on Pyhä Henki?

Kristitty Pyhä Henki on myös Jumala. Meille opetetaan että Isä on Jumala, Poika on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala. Emme saa sanoa Kolme Jumalaa vaan Yksi Jumala.

Lue Matt. 1:18

Kristitty ”Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin. Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liitonsa oli vahvistuttu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana”.

Vertaa kohtaa jakeisiin Luk. 1:26-27.

”Kun Elisabet oli kuudennella kuukaudellaan, Jumala lähetti enkeli Gabrielin Nasaretin kaupunkiin Galileaan neitsyen luo, jonka nimi oli Maria. Maria oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosefille”.

Jeesuksen ihmesyntymän yhteydessä Matteus mainitsi Pyhän Hengen ja Luukas Enkeli Gabrielin. Mikä siis on Pyhä Henki?

Kristitty: Pyhä Henki on Enkeli Gabriel.

Vieläkö uskot Pyhään kolminaisuuteen?

Kristitty: Jumala on siis Jumala, Pyhä Henki on enkeli Gabriel ja Jeesus on…..

Anna, kun autan: Jeesus on Profeetta, Marian poika

Kristitty: Miten voitte ratkaista sen, mitä me kutsumme mysteeriksi?

Me käytämme Pyhää Koraania lähtökohtana, jonka perusteella korjaamme virheitä jotka ihminen on tehnyt Koraania aiemmin ilmestyksenä annettuihin kirjoituksiin. Jos voit nyt uskoa Yhteen Jumalaan ja Jeesukseen Marian poikana ja profeettana, mikset astuisi askeleen eteenpäin ja ottaisi vastaan Muhammedin (rauha hänelle) viimeisenä sanansaattajana? Lue kanssani Shahada eli uskontunnustus ensin suomeksi ja sitten arabiaksi.

”Todistan, ettei kukaan muu kuin Jumala (Allah) ansaitse palvontaa, ja että Muhammed on hänen palvelijansa ja lähettiläänsä.”

”Ashadu an laa ilaaha illa Allah wa ashadu anna Muhammadan abduhu wa rasuuluh.”

Abraham jätti vanhempansa ja isovanhempansa, kun totuus eli islam paljastettiin hänelle. Jokainen on vastuussa itsestään. Ehkei totuus paljastunut isovanhemmillesi niin kirkkaasti, kuin se paljastuu sinulle nyt. Pyhän Koraanin suurassa 17:15 sanotaan: ”Jos joku nauttii johdatusta, se tapahtuu vain hänen omaa sieluansa varten, ja jos ken joutuu kadotuksen, sekin tapahtuu yksin hänen sielunsa vahingoksi. Kukaan ei joudu kantamaan toisen kuormaa, emmekä Me rankaise ketään, ennen kuin olemme lähettäneet sananjulistajan (antamaan varoituksen) ”. Totuus on paljastunut sinulle nyt, ja sinun täytyy nyt toimia sen mukaan.

Kristitty: Eikö ole mahdollista ottaa vastaan sekä islamia että kristinuskoa?

Uskonnossa ei ole pakkoa. Voit tehdä, mitä haluat. Mutta jos yhdistät molemmat uskot, et ole vielä antautunut Jumalalle. Olet yhä ei-uskova, kuten Hän ilmoittaa suurassa 4:150-152: ”Ne, jotka kieltävät Jumalan ja hänen profeettansa ja tekevät eron Jumalan lähettämien profeettain välillä ( uskomalla Jumalaan ja kieltämällä hänen profeettansa) sanoen: ”Me uskomme eräisiin, mutta emme usko toisiin heistä” ja koettavat löytää keskitien, ne ovat todella uskottomia, ja uskottomille Me olemme valmistaneet häpeällisen rangaistuksen. Mutta niille, jotka uskovat Jumalaan ja Hänen lähettiläihinsä tekemättä mitään erotusta heidän välillään, Me olemme antava heidän palkkansa; niin Jumala on armollinen ja laupias”.

Voit myöhemmin olla samaa mieltä kanssani, jos keskustelemme vielä lisää.

Kristitty: Eikö ole parempi, ettemme lausu uskontunnustusta eli Shahadaa, niin ettemme sitoudu?

Kun olet saavuttanut aikuisiän ja olet älyllisesti kypsä, olet sitoutunut riippumatta siitä, oletko lausunut Shahadaa vai et. Jumala ei luonut maailmaa turhaan. Hän on antanut sinulle keinot erottaa oikea väärästä. Hän on lähettänyt monta profeetta antamaan varoituksen. Meidät on luotu palvelemaan Häntä ja kilpailemaan keskenämme hyvillä teoilla tässä maailmassa.

Suura 3:191: ”Herra, sinä et ole luonut tätä turhaan. Kunnia olkoon yksin sinulle”.

Suura 90:8-10:”Emmekö ole antanut kaksi silmää, kielen ja huulet? Ja tehnyt hänelle selväksi kummankin (hyvän ja pahan) tien”.

Suura 51:56: ”Olen luonut henkiolennot ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni”. Kaikki teot jotka tuottavat iloa Jumalalle ovat Jumalanpalvelusta.

Suura 18:7: ”Kaiken, mitä maan päällä on, Me olemme luoneet koristukseksi koetellaksemme, kuka heistä on paras teoissa.”

Perisynti ja sovituskuolema eivät ole totta!

Oppi sovituskuolemasta ja perisynnistä

Kristitty: Syntien anteeksianto ristinkuoleman kautta ei siis ole Jeesuksen opetusta?

Tämä on oppi sovituskuolemasta, jonka kirkko omaksui kolme tai neljä vuosisataa Jeesuksen kuoleman jälkeen. Oppi on ristiriidassa Raamatun itsensä kanssa, kuten seuraavat kohdat osoittavat: (5.Moos. 24:16): ”Isää ei saa tuomita kuolemaan poikansa eikä poikaa isänsä rikoksesta, vaan kukin tuomittakoon vain omasta rikoksestaan”, (Jer. 31:30): ”Jokainen kuolee näet oman syntinsä tähden…”; (Hes. 18:20): ”Mutta sen joka tekee syntiä, on kuoltava. Ei poikaa panna vastaamaan isänsä synneistä eikä isää poikansa synneistä.. Vanhurskas saa vanhurskautensa mukaan, jumalaton jumalattomuutensa mukaan”. Samoin Aatami ja Eeva olivat vastuussa omasta synnistään, jonka Jumala myös antoi Islamin mukaan anteeksi.

Kristitty: Mutta nämä kohdat ovat Vanhasta Testamentista.

Lue mitä Jeesus itse sanoi jakeissa Matt.7:1 ja 2.

”älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittamaan”;

Lue 1.Kor.3:8.

”Istuttaja ja kastelija ovat samassa työssä, mutta kumpikin saa palkan oman työnsä mukaan”.

Kristitty: Mutta me uskomme Perisyntiin!

Haluatko vielä minun todistavan, että lapset syntyvät synnittöminä?

Lue Matt..19:14.

”Jeesus sanoi: ”Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta.”!

Jokainen siis syntyy synnittömänä, ja kaikki lapset kuuluvat taivasten valtakuntaan, Tiesitkö, että Paavali poisti käytöstä Mooseksen lain?

Lue Ap.t. 13:39.

”…ja hänen ansiostaan jokainen, joka uskoo, tulee vanhurskaaksi, saavuttaa kaiken sen, mitä te Mooseksen lain avulla ette voineet saavuttaa”.

Kysyn sinulta yhden kysymyksen. Miksi uskot ylösnousemukseen, kun kerran Paavali joka ei koskaan tavannut Jeesusta elävänä, myönsi että se on hänen evankeliumiaan?

Kristitty: Missä niin sanotaan?

Lue kohta 2.Tim. 2:8.

”Muista, että Jeesus Kristus, Daavidin jälkeläinen, on herätetty kuolleista, niin kuin minä julistan”.

Mutta miksi meidän on uskottava, että hänet ristiinnaulittiin ja herätettiin kuolleista?

Niin, minä en edes tiedä. Islam perustuu järkeen ja kaikkien Jumalan profeettojen (olkoon rauha heidän yllään) opetuksiin sellaisenaan, ilman pakanallisuuden ja taikauskon vaikutusta.

Kristitty: Juuri sitä minäkin etsin.

Mikset lausuisi Shahadaa (uskontunnustusta) ensin suomeksi ja sitten arabiaksi. Minä autan sinua lausumaan sen.

”Todistan, ettei kukaan muu kuin Jumala (Allah) ansaitse palvontaa, ja että Muhammed on hänen palvelijansa ja lähettiläänsä.”

”Ashadu an laa ilaaha illa Allah wa ashadu anna Muhammadan abduhu wa rasuuluh.”